Winst én kwalificatie stemt Wilmots blij: "Dus we gaan niet zagen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Winst én kwalificatie stemt Wilmots blij: "Dus we gaan niet zagen"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots heeft twee op twee beet. De bondscoach kwalificeerde zich vanavond met de Rode Duivels voor het EK in Frankrijk. Al was er eigenlijk geen tegenstand in het Estadio Nacional van Andorra.

Cédric De Volder en Manuel Gonzalez in Andorra la Vella

Marc Wilmots was een tevreden oefenmeester. De EK-kwalificatiecampagne liep niet altijd over wolkjes - we denken bijvoorbeeld aan het verlies in Wales - maar uiteindelijk is de groepswinst bijna een feit.

49 op 60

"In het geval van winst tegen Israël hebben een 49 op 60 behaald", countert Wilmots de stelling. "We hebben niet altijd even goed gevoetbald, maar het resultaat bleef niet achterwege."

Het werd vanavond overigens 1-4 in Andorra. "We speelden tegen een tegenstander die niet niet wilde voetballen, hé. En dat maakt het lastig. Dat zag je in dat eerste kwartier. Dat kunstgras deed er dan weer geen goed aan."

Depoitre geeft me extra mogelijkheden voor de toekomst - Marc Wilmots

Laurent Depoitre scoorde zijn eerste doelpunt, maar Eden Hazard miste een tweede roos van op de stip. "Laurent geeft me meer mogelijkheden voor de toekomst. Die wissel van Eden na zijn strafschop? Normaal doe ik dat niet, maar Zakaria Bakkali stond al klaar."

Over strafschoppen gesproken. Ook de Andorranen scoorden van op de stip. "Dat was een puntje van nonchalance. En eigenlijk had bij onze strafschop de tweede gele kaart moeten vallen. Maar goed, we gaan niet zagen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties