Er is er meer dan één, Wilmots: dit zijn de uitblinkers bij Israël

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Er is er meer dan één, Wilmots: dit zijn de uitblinkers bij Israël
Foto: © photonews

De Rode Duivels krijgen vanavond Israël over de vloer in wat de laatste wedstrijd van deze EK-kwalificatiecampagne is. Marc Wilmots sprak gisteren op de persconferentie over één gevaarlijke speler bij de tegenstander, maar is dat niet wat kort door de bocht?

Eran Zahavi

De bondscoach stipte Eran Zahavi aan als hét gevaar bij Israël. “Hij kans ons in de problemen brengen met zijn techniek en sluwe passes.” En dat klopt. Zahavi is iemand die garant staat voor goals en assists.

De twee voorbije seizoenen scoorde hij bij Maccabi Tel Aviv respectievelijk 29 en 28 goals, terwijl hij dit seizoen alweer aan vijf stuks in zes wedstrijden zit. Ook bij de nationale ploeg gaat het goed: in deze campagne scoorde Zahavi 2 keer en tekende hij voor 5 assists.

Omer Damari

Maar er is meer. Omer Damari bijvoorbeeld. De spits van Red Bull Leipzig, die dit jaar op huurbasis voor de zusterclub uit Salzburg speelt, weet eveneens het doel staan. Tijdens deze campagne zette hij de netten maar liefst vijf keer bol voor Israël. Er is geen enkele Rode Duivel die zulke cijfers kan voorleggen. Tegen Cyprus zat Damari wel op de bank.

Munas Dabbur

Munas Dabbur is de man die Damari de jongste interlands op de bank houdt. De 23-jarige spits is eigendom van Grasshoppers, waar hij dit seizoen reeds 7 keer de weg naar doel vond in 11 wedstrijden. Bij Israël staat de teller op 1 doelpunt in 4 matchen.

Nir Bitton

Nir Bitton is de man die alles in goede banen leidt op het middenveld. De speler van Celtic leerde u deze week al ietsje beter kennen. Club Brugge en Arsenal zouden namelijk een oogje op hem hebben. Lees er hier meer over.

Gil Vermouth

De naam Gil Vermouth doet bij de kenners wellicht nog een belletje rinkelen. De winger speelde op een blauwe maandag nog in het blauwe shirt van KAA Gent. Na amper één seizoen (2007-2008) verliet de inmiddels 30-jarige Vermouth ons land alweer. Een man met een actie, maar ook een man die soms niet in het stuk voorkomt. (TC)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties