Daarom is Cercle Brugge jaloers op Antwerp

Timothy Collard
Timothy Collard
| 23 reacties
Daarom is Cercle Brugge jaloers op Antwerp
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge maakte afgelopen zondag brandhout van KAS Eupen en staat zo gedeeld eerste in tweede klasse met Royal Antwerp FC. Maar toch zijn ze in Brugge een beetje jaloers op de oudste club van ons land…

Door Timothy Collard

De Vereniging pakte namelijk maar ontzettend nipt naast de eerste periode van het seizoen. Dit jaar staat er weliswaar geen ticket voor de eindronde meer op het spel, maar wel een aantrekkelijke geldprijs van zomaar eventjes 250.000 euro.

Een bedrag dat iedere tweedeklasser wel kan gebruiken, zo ook Cercle Brugge. “Het is jammer dat we de winst van die eerste periode misliepen. Maar uiteindelijk til ik hier niet al te zwaar aan”, aldus coach Fred Vanderbiest.

"Spelers hadden mooi bedrag kunnen opstrijken

Fred Vanderbiest

“Voor de spelers had het wel een leuk extraatje geweest. Ze hadden een ontzettend mooi bedrag kunnen opstrijken. Daar waren ze van op de hoogte en tijdens de wedstrijd hebben ze dan ook alles gegeven om de overwinning te pakken."

"Het lukte uiteindelijk niet om nog meer goals te scoren, maar meer dan dat geld stond er niet op het spel.”

“We hadden misschien een testmatch tegen Antwerp moeten spelen”

– Fred Vanderbiest

“En stel je eens voor dat we een doelpunt meer hadden gescoord tegen Eupen. Dan stonden we volledig gelijk met Antwerp. Hetzelfde aantal punten en evenveel gewonnen wedstrijden. Dan hadden ze bij de Belgische voetbalbond een probleem gehad, hé…”

Al lag de oplossing voor de hand… “We hadden misschien een testmatch tegen Antwerp kunnen spelen” grapte Vanderbiest nog tot slot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties