Rozehnal pakte die laatste blauw-zwarte titel: "Maar eigenlijk is dit mijn Brugge niet meer"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Rozehnal pakte die laatste blauw-zwarte titel: "Maar eigenlijk is dit mijn Brugge niet meer"
Foto: © Photonews

KV Oostende trekt zondag als leider naar het Jan Breydelstadion van Club Brugge. David Rozehnal zal wellicht met open armen ontvangen worden door zijn voormalige fans. "Ik zal mijn blauw-zwarte avontuur dan ook altijd koesteren."

Cédric De Volder in Oostende

De Belgische voetbalwereld keek toch eventjes vreemd op toen KV Oostende in het tussenseizoen met David Rozehnal op de proppen kwam. De 35-jarige Tsjech heeft met onder meer Club Brugge, Paris Saint-Germain, Newcastle United, SS Lazio,... toch een serieus palmares bijeen gevoetbald.

Toch zal die blauw-zwarte periode - Rozehnal speelde van 2003 tot 2005 bij Club Brugge - altijd een speciale plaats in zijn hart hebben. "Het was destijds de eerste grote stap in mijn carrière. Voor het eerst koos ik als broekje voor een buitenlands avontuur. En dat blijft je natuurlijk altijd bij."

In die tijd was Club nog een prijzenmachine. Michel Preud'homme deed het embleem vorig seizoen opnieuw schitteren met winst in de Beker van België én een schitterend parcours in Europa, maar Rozehnal was er zelfs bij toen blauw-zwart voor het laatst de landstitel kon vieren.

"Ik herinner me eigenlijk nog twee topmomenten heel levendig", lacht de verdediger van de Kustboys. "De titel werd natuurlijk heel uitbundig gevierd en dan was er nog de 0-1-overwinning bij AC Milan."

Toen had niemand verwacht dat we de laatste blauw-zwarte titel aan het vieren waren - David Rozehnal

"Niemand had toen verwacht dat we de laatste blauw-zwarte titel aan het vieren waren", zucht Rozehnal. "Eigenlijk is dit mijn Brugge niet meer, hé. Destijds bleven de toppers nog gewoon bij Club voetballen. Het zegt genoeg als je weet dat Philippe Clement en Timmy Simons soms gewoon op de bank zaten."

Ook Rozehnal volgde de Belgische competitie de voorbije jaren nog op de voet. "Misschien was het PO-systeem vorig seizoen het probleem voor Club? Eigenlijk hadden ze de titel beet na de reguliere competitie. Maar ach, dit seizoen komt er een nieuwe kans. Al moet blauw-zwart dan eerst voorbij KVO geraken." (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties