Jaja Coelho: de voordelen afgewogen tegen de nadelen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Jaja Coelho: de voordelen afgewogen tegen de nadelen
Foto: © photonews

Sporting Lokeren haalde onlangs Jackson Avelino Coelho binnen als nieuwe aanvaller. De Braziliaan moet zijn nieuwe club aan goals en punten helpen. Maar is hij ook écht een meerwaarde voor Lokeren? Wij gingen het na.

Door Timothy Collard

Dit pleit in het voordeel van Coelho:

1 Coelho is een type spits dat Lokeren best kon gebruiken. Bob Peeters beschikte niet over een stevige bink in zijn voorhoede. De voorbije jaren werkte het voor de Waaslanders vaak met zo iemand in de punt van de aanval.

2 Coelho bewees doorheen zijn loopbaan dat hij het doel weet staan. Tijdens zijn eerste passage bij Westerlo scoorde hij 10 goals in 18 wedstrijden. Bij Metalist Charkov lukte hij achtereenvolgens 11 en 16 goals in één seizoen, en bij het Turkse Trabzonspor scoorde hij 12 goals in één jaargang.

Dit pleit in het nadeel van Coelho

1 Coelho is een clubhopper. Dat is wel het minste dat je kan zeggen. Lokeren is al zijn dertiende (!) club in zijn carrière. En bovendien kende hij bij Westerlo en Charkov ook al een tweede passage.

2 Coelho is de laatste jaren op zoek naar zichzelf. In het seizoen 2011-2012 scoorde hij nog 12 goals voor Trabzonspor, maar daarna stokte de machine. Enkel bij Charkov scoorde hij vorig jaar nog eens 5 goals in 10 matchen. Voor het overige hier en daar enkele doelpunten, niet meer dan dat.

Conclusie:

Coelho beschikt zonder twijfel over kwaliteiten die Sporting Lokeren uit het slop kunnen halen. Maar tegelijkertijd zijn er ook heel wat risico’s verbonden aan deze speler. Is hij fysiek helemaal in orde en zal hij nog terugkeren op zijn beste niveau?

Vragen waar alleen de Braziliaan de komende weken en maanden een antwoord op kan geven. Laat ons in de poll hieronder weten wat jij ervan denkt!

Gaat Jaja Coelho slagen bij Sporting Lokeren?

64%
36%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties