Dury: "Dat zou een straf zijn"

Dury: "Dat zou een straf zijn"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem begint zondagavond in eigen huis tegen Anderlecht aan het tweede luik van de competitie. Na 1/3 doet Essevee goed mee in play-off 1, maar de verschillen zijn klein. "We twijfelen soms, maar play-off 1 is de ambitie."

Voor de start van de competitie was de ambitie ook al play-off 1, maar werd ook gesproken over vooral de linkerkolom halen. "Met KV Mechelen, Oostende, Charleroi, Kortrijk en Lokeren zijn er naast de G5 veel kandidaten voor de top-6", klonk het bij coach Dury.

Ondertussen kunnen we toch al wat bijstellen: Lokeren en Mechelen zijn niet denderend aan het seizoen begonnen en van de genoemde ploegen doet enkel Oostende het fantastisch goed.

Play-off 2 is een straf -

"Niet de ambitie hebben voor play-off 1, dat zou niet goed zijn. Dat zou erg zijn. Zeker omdat we van vorig seizoen weten dat play-off 2 een echte straf is. Dat is absoluut niet plezant."

"In play-off 1 is het natuurlijk wel leuk. Dat geeft een ander soort druk: willen winnen van de grote ploegen is anders dan in play-off 2 voor een halfvol huis te moeten spelen." (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties