Vanhaezebrouck over 'zijn' Duivels: "Garagist & postbode van Andorra zijn geen Lombaerts & Garay"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
Vanhaezebrouck over 'zijn' Duivels: "Garagist & postbode van Andorra zijn geen Lombaerts & Garay"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck zag de voorbije dagen heel wat spelers uitzwermen naar de nationale ploeg. Van de Rode Duivels kwam enkel Laurent Depoitre in actie. De Gent-coach beoordeelt de partij van zijn poulain.

Sander De Graeve in Gent

"Ik vond Depoitre goed, de match in Andorra was ook moeilijker dan die thuiswedstrijd tegen Israël. Je had een tegenstander die over niet over de middellijn kwam plus een heel slecht veld", aldus Vanhaezebrouck die ook zag dat Depoitre tijd nodig had om zijn draai te vinden.

"Het duurde even, omdat ze niet gewoon zijn met Laurent te spelen. In de tweede helft begrepen ze dat ze ook met Laurent konden combineren. Hij kon op die manier volk naar zich toe trekken, waardoor er meer ruimte kwam voor anderen."

Onze spelers kunnen mee op een hoger niveau

-Vanhaezebrouck met vertrouwen in zijn troepen

Iets wat hem bij Gent ook van onschatbare waarde maakt. "Ik blijf erbij dat onze spelers veel kwaliteiten hebben en meekunnen op een hoger niveau. Zowel in de Champions League als bij de nationale ploeg."

Vanhaezebrouck maakt wel nog een kanttekening bij de defensie van Andorra vergeleken met die van Zenit.. "Er is wel nog altijd een verschil tussen de postbode en garagist van Andorra of Garay en Lombaerts bij Zenit."

Hij ziet alvast geen nadelen van de Gentse populariteit bij Wilmots. "Ze zijn fris teruggekeerd, hé. Het was vooral een plezante ervaring voor hen. Je kan zien dat ze er van genoten hebben. Ik hoorde dat de integratie in de groep goed verliep, dus dit is enkel een positief verhaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties