Antwerp-coach trots: "Het is vrij uniek dat we hierin slagen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
Antwerp-coach trots: "Het is vrij uniek dat we hierin slagen"
Foto: © SC

Royal Antwerp FC begon uitermate goed aan het nieuwe seizoen en staat dan ook helemaal bovenaan het klassement in tweede klasse. Dit weekend staat de wedstrijd op het veld van Deinze op het programma. Een match met een speciaal randje voor trainer David Gevaert.

Door Timothy Collard

“Heel lang geleden, in 1991, ben ik er mijn carrière gestart. Ik zou dan ook liegen als ik zeg dat het me niets doet om terug te keren in Deinze. Ik keerde er al eens terug met Racing Waregem en Eendracht Aalst, maar met Antwerp is het dus de eerste keer”, aldus Gevaert in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Deinze is en blijft een ploeg met kwaliteiten"

Deinze kent een serieuze dip en is inmiddels afgegleden naar de elfde plaats. “Maar toch blijf het een ploeg met kwaliteiten. Men zegt altijd dat Antwerp heel wat jongens met eerste klasse-ervaring heeft binnengehaald, maar ook bij Deinze lopen er een paar zeer ervaren spelers rond. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Delacourt, Cornelis en Vermeulen.”

Zelf veerde The Great Old op na een dipje. Nu ja, als je met twee gelijke spelen op rij al kan spreken van een dip natuurlijk… “Men verwacht veel van ons, hé. Maar we hebben nog niet verloren en na twee draws kan je eigenlijk nog niet over een dip spreken.”

“Ik probeer als trainer altijd zeer nuchter te blijven en alles in het juiste perspectief te plaatsen. Als ik niet naar het resultaat kijk, dan moet ik zeggen dat onze prestaties goed waren tijdens die matchen. Andersom zie ik bij een overwinning soms werkpunten.”

De beste defensie van de competitie

Langs één iets kunnen we bij de oudste club van ons land niet heen. Antwerp-keeper Kudimbana moest zich nog maar drie keer omdraaien. “We pakken ontzettend weinig tegengoals. Maar het is gevaarlijk om daar naar te refereren, hé”, lacht Gevaert.

“De cijfers liegen echter niet. We beschikken over een sterk collectief blok achterin, maar ook de voorste linies doen het goed. Zij nemen de druk op de defensie voor een stuk weg.”

“Het is vrij uniek dat een tweedeklasser na tien wedstrijden nog maar drie doelpunten moest slikken. Dat is bij mijn weten nog niet veel gebeurd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties