Reactie Waasland-Beveren ruikt PO1: "Laat de tegenstand maar achtervolgen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 32 reacties
Waasland-Beveren ruikt PO1: "Laat de tegenstand maar achtervolgen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat een formidabel seizoen voor Waasland-Beveren. Van absolute degradant, zo verwoordde coach Stijn Vreven het nogmaals na de 0-2-zege bij OH Leuven, naar de zevende plek in de stand. De Waaslanders blijven ook na 12 speeldagen verbazen.

Diederik Geypen in Leuven

Natuurlijk kende Waasland-Beveren het nodige geluk aan Den Dreef. "Wedstrijden tegen - en voor ons is dit raar om te zeggen - kleine teams, worden nu eenmaal beslist in momentopnames", reageerde een opgetogen Vreven.

"Vandaag pakten we de punten met zakelijkheid, maar qua efficiëntie speelden we geen goede match."

Dat we hier nog nooit wonnen, was het eerste wat ik tegen mijn spelers zei - Stijn Vreven

Voor het eerst in de geschiedenis kon de fusieclub winnen op Leuvense bodem. "Dit gebeurde nog nooit in de historie van Waasland-Beveren én SK Beveren. De perschef gaf mij dat gisteren door. Je verzint veel dingen om je spelers op scherp te zetten. Wel, met dat weetje ben ik begonnen."

"Wij waren geen degradatiekandidaat, wel dé degradant volgens de kenners", herhaalde Vreven zijn woorden van augustus. "Die voorspelling spelen we nu weg. We moeten nederig blijven, maar de zestien punten die we hebben, hebben we. De rest moet nu achtervolgen, dat geeft een lekker gevoel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties