Pro League komt met statement naar buiten: "Onaanvaardbaar"

Caroline Tonnelier
| 17 reacties
Pro League komt met statement naar buiten: "Onaanvaardbaar"
Foto: © photonews

De Pro League kwam vrijdag met een officieel statement naar buiten over de supportersincidenten van afgelopen weekend in de Waalse derby. "Onaanvaardbaar", dat is het unanieme standpunt.

"De vertegenwoordigers van de clubs veroordeelden unaniem het gedrag van een aantal zogezegde supporters die denken dat ze het verloop van een wedstrijd kunnen beïnvloeden met onsportief en buitensporig gedrag", zo luidt het. 

"Het is onaanvaardbaar dat spelers zich op het veld zorgen moeten maken over hun veiligheid. Uiteraard geldt hetzelfde voor de scheidsrechters en de andere supporters."

Clubs gaan samenzitten met supporters

De Pro League wil dan ook actie ondernemen. Daarom gaan ze samenzitten met het scheidsrechtersdepartement van de KBVB en zal gekeken hoe dit probleem elders opgelost wordt. Dat betekent dat men bij de UEFA en over de grenzen gaat kijken. 

Dat is echter niet alles. De clubs zelf zullen ook overleg plegen met de supporters om het probleem te bespreken. Dergelijk gedrag kan immers leiden tot het stilleggen van een match en zelfs een forfaitverlies. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties