Leye breekt een lans voor landgenoot: "Hopelijk kunnen we hem hier zolang mogelijk houden"

Leye breekt een lans voor landgenoot: "Hopelijk kunnen we hem hier zolang mogelijk houden"
Foto: © photonews

Zonder veel voorbereiding kwam ene Mame Thiam naar de Gaverbeek. Maar halfweg de reguliere competitie lijkt hij helemaal de juiste vorm te pakken te hebben. In Mechelen scoorde hij twee keer, tegen STVV was hij de drijvende factor. En dat is ook Zulte Waregem en Mbaye Leye niet ontgaan.

Mame Baba Thiam is helemaal los sinds deze week. Doelpunten in Mechelen, een enig mooie assist op zijn landgenoot Mbaye Leye afgelopen woensdag tegen STVV.

Dat is ook Leye niet ontgaan: "Hij was erg goed en heeft de goede vorm te pakken. Ik kon goed met hem wisselen van positie, hij heeft vertrouwen en dan kan je dat ook doen. We hebben dat evenwicht gezocht en gevonden."

Jaartje langer huren?

Slotsom: "Ik hoop dat hij zolang mogelijk blijft." De huurling van Juventus is zich aan het opwerken tot een sterkhouder aan de Gaverbeek. Na zijn droomdebuut met een doelpunt in Standard was hij wat teruggevallen, maar ondertussen is hij heel scherp en pikt hij zijn doelpuntjes mee.

Dus ook Essevee wil hem er graag bij hebben. De onderhandelingen met de club uit Turijn om hem ook volgend seizoen nog te huren zijn lopende. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties