Opinie Michel, laat die twee controlerende middenvelders alsjeblieft vallen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Michel, laat die twee controlerende middenvelders alsjeblieft vallen
Foto: © Photonews

Club Brugge moet morgen op het veld van KVC Westerlo het uitcomplex van zich afspelen. Excuses zijn er niet tegen de rode lantaarn, maar we hebben toch een tip voor Michel Preud'homme.

Laat die twee controlerende middenvelders alsjeblieft voor wat ze zijn. De voorbije wedstrijden koos Michel Preud'homme met Timmy Simons en Claudemir voor twee defensief ingestelde middenvelders.

Dat kan je doen tegen Manchester United, dat kan je doen op het veld van RSC Anderlecht en dat kan je zelfs doen tegen één van de mindere goden in de Europa League. Maar tegen pakweg OH Leuven, KVC Westerlo of Royal Mouscron Péruwelz? 

Met alle respect voor bovengenoemde clubs, maar blauw-zwart moet - zeker met de aanvallende weelde die het bezit - in de Belgische competitie gewoon uitgaan van de eigen sterkte. 

Hernan Losada, ondertussen toch al gekend als de huisanalist van Voetbalkrant.com, zei het afgelopen zondag nog. "Met MPH speelt Brugge geen kampioen. Je kiest voor Claudemir, maar hebt met Hans Vanaken vier miljoen euro op de bank zitten?"

Met Vazquez, Vanaken én Vormer? 

De Braziliaanse middenvelder - de voorbije weken de vervanger van de geblesseerde Ruud Vormer - zal dan wel de opdracht meegekregen hebben om aanvallende impulsen te geven, maar zijn kwaliteiten liggen eerder in de verdedigende zones. 

Dus, Michel! Doe Club Brugge, jezelf én de liefhebbers van aantrekkelijk voetbal een plezier en kies voor Victor Vazquez én Hans Vanaken! Timmy Simons zal wel stofzuiger spelen in 't Kuipje. Of zou (een fitte) Ruud Vormer daar in de toekomst niet kunnen schitteren? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties