Spelers Essevee beseffen: "Weinig derby's met goed voetbal, maar zondag supporters fier en blij maken"

Spelers Essevee beseffen: "Weinig derby's met goed voetbal, maar zondag supporters fier en blij maken"
Foto: © photonews

Zondagavond staat de wereld even stil in Zuid-West-Vlaanderen. Dan spelen Zulte Waregem en KV Kortrijk namelijk dé derby van het jaar. En de spelers beseffen maar al te goed: "Dan telt enkel het resultaat."

"Het belang van deze derby is heel groot. We gaan er dan ook alles aan doen om onze fans blij te maken. We zijn er klaar voor. Ik heb al veel derby's gespeeld. Daar leef je toch wel wat voor", geeft Steve De Ridder aan.

Het zal op karakter moeten -

Steve De Ridder

"Maar ik heb weinig derby's gespeeld waar er goed voetbal bij was, het zal wel opnieuw iets meer op karakter gespeeld worden. En met Chanot-Poulain hebben ze ook wel een sterk centraal duo. Dat spandoek na de match tegen STVV? Een teken dat het leeft."

Christophe Lepoint treedt hem bij: "De derby zondag, daar gaan we ons nu al op voorbereiden. Met 4 op 6 in de volgende twee matchen zouden we onze doelstelling bereikt hebben, maar eigenlijk pakken we natuurlijk liever 6 op 6. Het is nog niet perfect, step by step blijft het devies."

We polsten ook naar het gevoel bij kapitein Mbaye Leye. "Dit is speciaal voor de supporters. Zondag telt enkel het resultaat voor hen, we moeten gewoon winnen op gelijk welke manier."

"We willen hen blij en fier maken. We staan vierde, maar bekijken het match per match. We zijn nog niet bezig met Moeskroen, nu moet even alles op Kortrijk gezet worden. We weten het belang van die match voor de fans."

Zaterdag houdt Zulte Waregem vanaf 11 uur overigens een open sfeertraining, waarop de supporters de spelers even warm maken voor de klepper van zondag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties