Dury en Leye zitten helemaal op zelfde golflengte: "Dat was de referentiematch"

Dury en Leye zitten helemaal op zelfde golflengte: "Dat was de referentiematch"
Foto: © photonews

Na de 0 op 6 tegen Charleroi en Anderlecht was er geen paniek in de gelederen van Zulte Waregem, maar de 6 op 6 tegen Mechelen en STVV deed wel deugd. En dat met het bezoek van Kortrijk voor de boeg. Net op tijd in vorm? Leye en Dury geven het antwoord.

"Het was belangrijk om tegen Sint-Truiden te spelen zoals we deden in Mechelen", vond Mbaye Leye. "De mentaliteit zat daar goed na enkele mindere weken. Dat was voor ons een echte referentiematch."

"En tegen STVV kwam het spel er ook nog bij. We wilden snel het verschil maken, omdat we weten dat het voor promovendi soms moeilijk is om verschillende wedstrijden na elkaar te spelen. Offensief zat het allemaal goed: Steve heeft zijn vertrouwen teruggevonden, met Mame en Onur liep het ook enorm vlot, ..."

We zijn stappen aan het zetten -

En dus staat Zulte Waregem nu plots vierde, al predikt Leye rust. Iets wat Francky Dury enkel wil beamen: "Wachten op de matchen tegen Kortrijk en in Moeskroen, nadien kunnen we zien waar we staan. Maar: ons voetbal verbetert en we kunnen ook ons voetje plaatsen in de duels."

Dat we in Mechelen overeind bleven en wonnen met vier goals, dat heb ik nog niet veel ploegen zien doen. Daar karakter en mentailieit getoond, en nu ook mooie voetbal. We zijn stappen aan het zetten, daarvoor moet je je goed voelen. Maar we zijn er nog niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties