Anderlecht en Gent nu al gewaarschuwd: giant killer STVV keerde terug in andere dimensie

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Anderlecht en Gent nu al gewaarschuwd: giant killer STVV keerde terug in andere dimensie
Foto: © photonews

Club Brugge, Racing Genk én zondag nog Standard. Giant killer STVV legde al drie teams van de G5 over de knie. De promovendus doet zijn bijnaam van vroeger alle eer aan, maar wél op een totaal andere manier dan voorheen.

Wanneer de topploegen destijds aan Stayen dachten, zakte de moed al in de schoenen. "Ik heb nog de periode meegemaakt dat het veld er héél zompig bijlag", opent STVV-icoon Peter Delorge in gesprek met Voetbalkrant.com. "De topteams hielden niet van een vettig veld. Dat speelde enorm in ons voordeel."

"Vijftien jaar geleden hadden wel meerdere ploegen een slecht A-veld. Dat is enorm geëvolueerd. STVV deed zelfs een inspanning om de oefenvelden opnieuw aan te leggen."

Het zou fantastisch zijn om de scalp te pakken van alle vijf

Peter Delorge

De modderpoel die Stayen op druilige winterdagen soms was, maakte plaats voor een piekfijn kunstgrasveld. "Ik heb die moeilijke aanpassing meegemaakt. Sindsdien is Sint-Truiden anders gaan handelen in zijn transferpolitiek."

"Je kan geen elf types als Dompé of Edmilson opstellen, maar je ziet dat de technische jongens hun draai vinden op het kunstgras. Het zou fantastisch zijn om de scalp te pakken van alle vijf", lacht Delorge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties