Vlaggen en supporters: een geslaagd huwelijk?

Vlaggen en supporters: een geslaagd huwelijk?
Foto: © SC

Achter de Kazerne was er al eens kritiek van een aantal fans op de veelvuldige vlaggen in het sfeervak die de zichtbaarheid zouden hinderen en nu brak ook de hel los op Jan Breydel onder de fans. Een Brugse fan heeft het daar helemaal mee gehad en schreef een open brief aan onze redactie.

De supporter heeft dan ook een oproep tot verdraagzaamheid en wil zoveel mogelijk vlaggen zien tegen Zulte Waregem. Want voetbal moet een feest blijven voor iedereen, zo klinkt het.

De volledige lezersbrief kan je hier lezen:

Voetbal is een feest… althans is dat wat verwacht wordt van een avondje voetbal. Zondagavond was het opnieuw zover, de feestdag waar we wekelijks naar uit kijken: MATCHDAY!

Elke week opnieuw zitten de tribunes van onze geliefde club goed gevuld. Elke week opnieuw staan de fans 90 minuten lang achter hun ploeg. Elke week opnieuw hopen de supporters feest te vieren na de match, maar dat feestvieren wordt in de spionkop, de kop waar alles bovengehaald mag worden, nog net dat tikkeltje intenser beleefd…

Trommels worden gebruikt als ritmisch middel, spandoeken worden opgehangen om de spelers nog een extra zetje te geven, en het belangrijkst van allemaal: gedurende de hele match worden de spelers muzikaal én ook visueel aangemoedigd. De spionkop is de place to be voor iemand die wil zingen, springen en vlaggen.

Alleen dat laatste wordt door sommige niet goedgekeurd. Voetbal is een feest, en bij een feest horen nu eenmaal attributen. Één attribuut daarvan zijn VLAGGEN. Je kan muzikaal zoveel doen als je maar wil, maar dat zie je niet. Vlaggen daarentegen zorgen voor een prachtig beeld.

Bij Borussia Dortmund zijn de vlaggen net wat hen zo speciaal maakt

Het mooiste voorbeeld hiervan is de flag-day. Gehele tribunes met vlaggen zorgen voor een prachtig blauw-zwart decor waar de spelers in kunnen spelen, en dat decor kan net voor een extra zetje zorgen bij de spelers. Een ander mooi voorbeeld hiervan is Borussia Dortmund. In goede en slechte periodes blijven de supporters op post, mét vlaggen, dat is wat hun supporters net zo speciaal maakt.

Bij Club Brugge is dit precies hetzelfde, in goede en kwade dagen staan wij er telkens opnieuw voor onze club, en dat na zoveel jaren zonder titel. In de spionkop werd er afgelopen weekend opnieuw een heerlijk sfeertje gemaakt. Trommels waren opnieuw aanwezig, spandoeken waren opnieuw opgehangen en al van voor de match werd er aardig gevlagd.

Toen de spelers het veld betraden ging er een kleine ‘tifo’ gemaakt door de North Fanatics de lucht in. En nadien werd er opnieuw gevlagd. Gedurende de hele match zat er wel heel vaak een vlag omhoog. Een vlag hijs je in de lucht als teken van fierheid, om de ploeg aan te moedigen en om een mooi visueel beeld te krijgen, dit is iets wat sommigen vanuit de spionkop niet snappen. 

Wees samen loyaal, sta samen achter onze club!

In de tweede helft kwam het tot een ruzie tussen enkelingen die de vlaggen ‘irritant’ vinden en de iets fanatiekere supporters. Je staat in de spionkop, de fanatiekste tribune van het stadion, en je weet dat er daar al het ganse jaar wordt gevlagd, en dan nog ga je er vlak achter gaan staan… oké, je kan daar al enkele jaren staan en dat kan een reden zijn waarom je niet wil veranderen van plek, maar begin dan niet op een agressieve manier te reageren als er voor uw neus gevlagd word.

Er zijn meer dan 23.000 plaatsen in het stadion waar niet gevlagd word, zelf in de spionkop. Wees dan even een verstandige volwassene en ga een paar stoeltjes opzij, zodat je er geen last van hebt, en laat de iets fanatiekere supporters doen waar ze goed in zijn, namelijk op een visuele en muzikale manier sfeer brengen in het stadion!

Want een vechtpartij tussen eigen supporters is NOT DONE in en rond een stadion! Wees samen loyaal, sta samen achter JULLIE club en geniet samen van de mooie momenten die nog komen zullen.

Laat ons tegen Zulte Waregem nogmaals tonen dat wij familiaal én fanatiek zijn, en breng allemaal jullie vlag mee naar het stadion, want ook voor onze spelers zal zo’n prachtig decor een extra boost geven! ‘One Club, One Family, One Passion’ Getekend, Een fanatieke club supporter

Wat vinden jullie?

75%
4%
21%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties