Reactie Gevaert zag een broodnodige overwinning van Antwerp: "Het was vooral een mentale kwestie"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Roeselare
| 17 reacties
Gevaert zag een broodnodige overwinning van Antwerp: "Het was vooral een mentale kwestie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp FC won vanavond met duidelijke 0-3-cijfers bij KVV Coxyde. David Gevaert moest de wedstrijd door een schorsing bekijken van op de tribune. "Maar ik ben tevreden met wat ik heb gezien."

Tijdens de wedstrijd hield ondergetekende de ogen ook goed open, maar we zagen David Gevaert nergens zitten. Zou de T1 van de Great Old een kunstje uitgehaald hebben, op z'n Mourinho's? 

"Helemaal niet. (lacht) Maar ik heb wel overal gezeten. Links onderaan, rechts bovenaan, naast de tribune. Het is een beetje sterven als je niets kan doen, hé."

Bij de 0-1 was de buit eigenlijk binnen

David Gevaert

Al was dat eigenlijk niet nodig. Antwerp had eigenlijk geen moeite met de West-Vlamingen. "Het was toch niet zo gemakkelijk in de beginfase", vertelt de coach. "Maar bij die 0-1 was de buit eigenlijk binnen."

"Ik had het gevoel dat er een last van alle schouders viel op dat moment. Die overwinning was natuurlijk broodnodig na drie wedstrijden zonder. Het doet ook deugd dat we eindelijk eens vlot scoren. Dat was een mentale kwestie."

Ingestudeerd nummertje

De 0-2 en 0-3 vielen dan ook op een perfect moment. "Dat klopt helemaal", besluit Gevaert. "En dat ingestudeerd nummertje met Geoffry Hairemans en Joeri Dequevy was geen toeval. (knipoogt) Ik had het niet beter kunnen wensen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties