België dé EK-favoriet: "Die eerste plaats op de FIFA-ranking zorgde voor een schokgolf in Duitsland"

België dé EK-favoriet: "Die eerste plaats op de FIFA-ranking zorgde voor een schokgolf in Duitsland"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Die Mannschaft mag dan wel de wereldkampioen uit 2014 zijn. Op dit moment prijkt België helemaal bovenaan de FIFA-ranking. En dat deed de Duitse ogen opengaan.

In aanloop naar de mundial kwam televisieomroep ARD een reportage draaien in België. "De verborgen favoriet voor de wereldtitel", was onze insteek legt journalist Robert Hunke uit in gesprek met Voetbalkrant.com.

Vorig jaar zagen we De Bruyne schitteren. We kijken met angst naar deze evolutie

Robert Hunke

Anderhalf jaar later loopt de Duitse omroep nog steeds rond op de trainingen en matchen van onze nationale ploeg. "Jullie zijn het beste team in de wereld. Dat zorgde voor een schokgolf in Duitsland."

"We kijken met angst naar deze evolutie. Vorig jaar zagen we Kevin De Bruyne schitteren in de Bundesliga. Wooow, en dat voor klein buurland als België... Hoe is dit mogelijk?"

Hunke ziet grote gelijkenissen met de wereldkampioen. "Duitsland speelde een slecht EK in 2004, waarna een grondige hervorming van de jeugdopleiding plaatsvond. België volgde ons voorbeeld. Dat werpt nu zijn vruchten af."

België is in staat om met onze speelstijl als favoriet naar het EK te trekken

Robert Hunke

Met een reportage op ARD (zaterdag om 18 uur) als resultaat. "In zes minuten proberen we te vatten waarom de Nederlanders zo slecht zijn en de Belgen zo goed", besluit Hunke. "Want hoe is een klein land in staat om onze speelstijl over te nemen en als favoriet naar een EK te trekken?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties