Moeder van Bjorn Engels: "Hij heeft op geen enkel moment foert gezegd"

Moeder van Bjorn Engels: "Hij heeft op geen enkel moment foert gezegd"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De moeder van Bjorn Engels moest zijn lijdensweg van heel dichtbij volgen. De 21-jarige verdediger sukkelde met een botoedeem en stond meer dan een jaar aan de zijlijn. In Sport/Voetbalmagazine doet ze haar verhaal van wat haar zoon meemaakte.

"Hij is mentaal sterk, dat bleek in het verleden al. Hij weet wat het is om met tegenslagen om te gaan. We vertelden hem dat hij hier sterker zou uitkomen", aldus Bianca Yperen. "De instelling om nooit op te geven, heeft hem het voorbije jaar ook geholpen. Hij heeft op geen enkel moment foert gezegd." 

Engels kende echter héél moeilijke momenten. "Toen hij in maart na twee trainingen opnieuw iets voelde en de medische staf besliste dat hij moest focussen op het volgende seizoen, heeft hij een serieuze klop gekregen. Geen play-off 1, geen bekerfinale, geen Europees voetbal..."

Mama, 't is weer van dat

In juli leek er beterschap, maar... "De eerste twee dagen trainde hij volledig pijnloos, maar na de derde training zei hij: 'Mama', 't is weer van dat... Ik voel weer die prikkeling.' Om moedeloos van te worden. Het aantal scans was zelfs op handen en voeten niet meer bij te houden."

"Bij momenten was Björn lastig. Hij probeerde zijn ontgoocheling voor ons te verbergen, maar we merkten het toch. Hij moest erover praten en mocht niet opgeven." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties