Update: 'Er waren concrete aanwijzingen om een explosie te vermoeden'

Aernout Van Lindt Diederik Geypen
Aernout Van Lindt en Diederik Geypen
| 27 reacties
Update: 'Er waren concrete aanwijzingen om een explosie te vermoeden'
Foto: © photonews

Nadat het oefenduel tussen België en Spanje gisteravond laat al werd afgelast, gaat nu ook de vriendschappelijke partij tussen Duitsland en Nederland (20u45) niet door. Een verdacht pakje zorgde ervoor dat de politie het stadion van Hannover liet ontruimen.

Update 22.30u: ondanks veel paniek in en rond het stadion in Hannover zijn er uiteindelijk geen explosieven gevonden in de buurt van het stadion. Niet in een koffertje, niet in een ambulance. De Nederlanders gaan terug naar huis, de Duitsers bevinden zich eventjes buiten de stad.

Update 20.26u: volgens Duitse bronnen waren er wel degelijk aanwijzingen om te geloven dat er een explosie zou plaatsvinden in of rond het stadion. Daarom werd de wedstrijd dus afgelast. 

Supporters, journalisten, fotografen en officials die al in de HDI-Arena aanwezig waren, werden geëvacueerd. Eerder op de avond vonden de veiligheidsdiensten een verdacht pakketje binnenin het stadion.

Om alle risico te vermijden, blies de politie de wedstrijd af. De spelers van Duitsland en Nederland waren op het moment van de ontruiming nog niet in het stadion gearriveerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties