Balans halfweg: "Gent is de grootste titelkandidaat"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Balans halfweg: "Gent is de grootste titelkandidaat"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie is halfweg en na vijftien wedstrijden kunnen we reeds enkele conclusies trekken. Toch zal het zowel bovenaan als onderaan spannend blijven. Wij maakten een tussentijdse balans op. Vandaag is het de beurt aan AA Gent.

Quotering: Grote Onderscheiding

AA Gent trok niet alleen de lijn van vorig seizoen door in de competitie, ondanks een misstap tegen Charleroi, het maakte een fantastische indruk in de Champions League. De thuiswedstrijd tegen Valencia was er één om duimen en vingers van af te likken.

Als er dan al strubbelingen waren, denk aan het snookeravontuur bij Raman of de uithaal van Hein Vanhaezebrouck richting Simon en Dejaegere, werd dat snel vergeven en vergeten. De teamspirit staat nog steeds als een huis.

Lasse Nielsen, die in die vijftien competitiematchen élke minuut speelde, is tevreden. "We haalden heel wat punten én we deden het goed in de Champions League. Al konden we daar zeker enkele punten meer hebben."

Tegen Valencia gaven we niets weg tegen een ploeg die één of twee niveau's beter is

-Lasse Nielsen

"We draaien bovenaan mee en we zitten nog in de Beker. We kunnen dus alleen maar blij zijn, maar we zijn nog maar halfweg. Er komen ook nog tien matchen, hopelijk, in Play-off 1 aan, dus er is nog een lange weg te gaan."

Over de voorlopig beste wedstrijd van het seizoen twijfelt de Deen alvast niet. "De thuismatch tegen Valencia. Daar gaven we echt niets weg tegen een tegenstander die één of twee niveau's sterker is dan ons."

De mening van Hernan

"Gent was uitstekend in competitie én op Europees niveau", windt huisanalist Losada er geen doekjes om. "Ze zijn een échte vertegenwoordiger voor België. Nu pas hebben ze de eerste match verloren, daar kan je dus niks slecht over zeggen."

"Hein Vanhaezebrouck is een goeie trainer die weet hoe hij zijn ideeën moet overbrengen. Het systeem van Gent is moeilijk te bespelen. Op dit moment zijn ze de grootste titelkandidaat, op basis van niveau én op basis van het spel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties