Balans halfweg: "KV Oostende is zeker en vast in staat om een Europees ticket te halen"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 1 reacties
Balans halfweg: "KV Oostende is zeker en vast in staat om een Europees ticket te halen"
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

De reguliere competitie is halfweg en na vijftien wedstrijden kunnen we reeds enkele conclusies trekken. Toch zal het zowel bovenaan als onderaan spannend blijven. Wij maakten een tussentijdse balans op. Vandaag eindigen we met de herfstkampioen: KV Oostende.

Quotering: grote onderscheiding

KV Oostende werd voor het seizoen gezien als één van de kanshebbers voor een plaatsje in play-off 1. Met 31 punten uit vijftien wedstrijden doen de Kustboys een pak beter dan alle vooropgestelde prognoses.

Yves Vanderhaeghe stuurde het zeeschip met negen overwinningen naar de eerste plaats in het klassement. Het hoeft dan ook geen uitleg: KVO krijgt een grote onderscheiding van onze redactie.

In sport moet je altijd durven dromen!

Marc Coucke

Ook Marc Coucke is meer dan tevreden met de prestaties van zijn team. De voorzitter is dan ook duidelijk. "De ambities moeten bijgesteld worden."

"We hoopten aanvankelijk op een plaats in de linkerkolom, maar play-off 1 lijkt al zo goed als binnen. En we mogen niet tevreden zijn met deelname aan de nacompetitie. Ik wil play-off 1 ook intens beleven."

De mening van Hernan

"Samen met STVV is KVO dé verrassing van de competitie", vertelt huisanalist Hernan Losada. "Maar ze maken geen kans op een titel. Daarvoor kijk ik vooral naar RSC Anderlecht, Club Brugge en KAA Gent." 

"Het is te vroeg voor KVO. PO1 zal een goede ervaring zijn voor de toekomst. Grote ploegen staan een stap verder op belangrijke momenten. De nacompetitie kan je niet vergelijken met de gewone wedstrijden."

"Oostende kan wel beslissen wie de kampioen zal worden. Het zou schitterend zijn als Oostende Europa League kan halen. Ik geloof er alleszins in. Er zit geld en er zijn slimme mensen, dus volgens mij kan KVO wel een blijvertje zijn in de Belgische subtop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties