Biebauw op de bank bij terugkeer naar 'zijn' Mechelen: "Maar ik kreeg wel een toptransfer"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Biebauw op de bank bij terugkeer naar 'zijn' Mechelen: "Maar ik kreeg wel een toptransfer"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende gaat zondag op bezoek bij KV Mechelen. Voor Wouter Biebauw zou zo'n terugkeer Achter De Kazerne een hoogdag moeten worden, maar de doelman zit momenteel vastgelijmd aan de West-Vlaamse bank. Al blijft zijn ingesteldheid zoals altijd: positief én strijdvaardig.

Wouter, KV Oostende staat op de eerste plaats. De sfeer in de groep moet dan wel top zijn?

"Ja, inderdaad. Onze kleedkamer bestaat uit heel veel nationaliteiten, maar dat merk je niet. De sfeer is altijd leuk als je bovenaan staat. We moeten er ook niet omheen draaien: bij Oostende is elke positie dubbel bezet.

Daar weet jij alles van. Je speelde momenteel één bekerwedstrijd en één competitieduel...

"Op sportief vlak gaat het me niet voor de wind. Zeker niet nadat ik de laatste twee seizoenen bij KV Mechelen zo goed als alles gespeeld had. Maar ergens is het ook logisch. De coach heeft geen redenen om te wisselen."

Spijt? Bij KV Mechelen was het einde verhaal voor mij

Heb je al een momentje van spijt gehad? 

"Nee, helemaal niet. Bij KV Mechelen was het einde verhaal voor mij. Ik prijs me dan ook gelukkig met mijn overgang naar Oostende. We staan op de eerste plaats. Eigenlijk kreeg ik een toptransfer, hé!"

Je ingesteldheid is opvallend positief. Jij bent niet de man die begint te mekkeren? 

"Bij KV Mechelen heb ik ook lastige periodes gekend, maar uiteindelijk kreeg ik altijd een kans. Dus waarom zou ik op de banken moeten staan? Hard werken is de boodschap. Enkel op die manier kan ik Didier Ovono onder druk zetten."

Eventjes naar KV Mechelen. Wat loopt er allemaal mis? 

"Ik ben ook geschrokken door de mindere resultaten. In play-off 2 liep het vorig seizoen nochtans heel goed. Maar ergens is het ook het verhaal van de laatste seizoenen. Malinwa heeft een goede start nodig!"

Tot slot, Wouter. Wat verwacht je van de wedstrijd zondag? 

"Oostende zal top moeten zijn om iets te rapen Achter De Kazerne. Mechelen staat onder druk om de thuisreputatie op te poetsen. En voor eigen volk kunnen die jongens altijd iets meer. En ik kan het weten!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties