Vandenbempt licht beslissing Pro League toe: "Weinig ruimte om wedstrijden in te halen"

Redactie
| 2 reacties
Vandenbempt licht beslissing Pro League toe: "Weinig ruimte om wedstrijden in te halen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als het aan de regering lag, werd er dit weekend niet gevoetbald op het hoogste niveau. De Pro League negeerde dat advies echter.

De wedstrijd tussen Lokeren en Anderlecht, de enige risicomatch op zaterdagavond in eerste, werd wel uitgesteld. Ook in Moeskroen wordt niet gespeeld. De andere matchen gaan tot nader order wél gewoon door. Peter Vandenbempt begrijpt de beslissing van de Pro League.

"Het is een correcte beslissing. Sinds de invoering van de play-offs zitten we met 40 speeldagen en er is weinig ruimte om uitgestelde matchen in te halen. Al helemaal niet als er nadien nog een EK volgt."

Of alle andere matchen zondag doorgaan is nog de vraag, en ook de wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli komt mogelijk ook nog in het gedrang. Het probleem dit weekend is vooral een gebrek aan manschappen om de veiligheid te garanderen.

"Ik denk niet dat dit vanaf nu elk weekend een probleem zal zijn. Ik heb begrepen dat het dreigingsniveau 4 zeer beperkt is in tijd", aldus Vandenbempt. 

Over beslissing om geen bezoekende fans toe te laten in Lyon en Monaco

De analist verdedigt bij Sporza ook de beslissing van de Franse overheid om geen bezoekende fans toe te laten bij de duels in Europa. "Je moet weten dat er heel wat veroordeelde hooligans met een stadionverbod meereizen en daar is toch bewaking voor nodig. Vandaar dat de Franse overheid dit niet wil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties