Aanvallend zit het snor bij Essevee: goalgetters bij de vleet én assistenkoning!

Aanvallend zit het snor bij Essevee: goalgetters bij de vleet én assistenkoning!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem speelt na een minder seizoen opnieuw mee om play-off 1. Met een mix van jong talent (Diallo, Aneke, Thiam, Buyl, Storm) en ervaren kerels (Lepoint, De Ridder, Kaya, Leye). En dat rendeert, zeker in het aanvallende compartiment. Maar wie is nu het belangrijkste?

Het is een moeilijke denkoefening, want bij Essevee doet momenteel iedereen het wel goed in het aanvallende compartiment. Mbaye Leye zit al op 8 rozen, Mame Thiam prikte al 5 keer en ook Christophe Lepoint heeft met 6 goals al een aardig spaarpotje opgebouwd.

Leye, Thiam en Lepoint zorgden bovendien elk nog voor twee assists, waardoor hun waarde enkel toeneemt. Toch mogen we ook assistenkoning Onur Kaya niet uitvlakken: met 8 beslissende passes laat hij de tegenstand op een serieuze achterstand.

Elke week rendeert wel iemand anders

Het belangrijkste aan de hele zaak? Iedereen rendeert wel in een andere week. Zo hadden Nikola Storm en Steve De Ridder ook al hun aandeel in het succes. “Klopt, er is gewoon een goede chemie in de ploeg”, geeft De Ridder aan.

“Ik ben blij dat ik al kon beslissend zijn. Maar we gunnen elkaar ook de doelpunten, dat is belangrijk om ver te komen. We zijn goed bezig en willen dat blijven doen. Thiam en Leye maken het verschil met hun doelpunten, Onur met zijn passes.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties