Termont legt het uit: "Geen zin in dronken Russen"

Termont legt het uit: "Geen zin in dronken Russen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Zenit-fans zijn niet welkom in de Ghelamco Arena tijdens de Champions League-wedstrijd tegen AA Gent. Een omstreden beslissing van het Gentse stadsbestuur. Burgemeester Termont legt uit.

De Gentse burgervader roept het incident tussen Turkije en Rusland in als uitleg voor het weren van de bezoekende fans. Hij vreest voor problemen tussen de Turkse gemeenschap in Gent en Zenit-supporters. 

Die laatsten hebben hun reputatie niet mee. "Als we kijken naar hun voorbije wedstrijden, dan veroorzaakten de supporters gegarandeerd heibel", aldus Termont tegenover Het Laatste Nieuws.

Geen afreisverbod

Dat willen ze in Gent niet hebben. "Ze hebben allemaal hotels in het centrum geboekt, waar op dat moment de Gentse Winterfeesten al gestart zullen zijn. We hebben geen zin in dronken Russen die daar de boel gaan verstoren."

Of het weren van de fans in het stadion de oplossing is nog maar de vraag. Gent kan immers niet vermijden dat er toch fans van Zenit afreizen naar Gent. In Frankrijk was er sprake van een afreisverbod, maar de Belgische wetgeving laat dergelijke maatregelen niet toe.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties