Dit ludiek spandoek mogen de OHL-fans niet meenemen naar het stadion, maar daar hebben ze iets op gevonden

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Dit ludiek spandoek mogen de OHL-fans niet meenemen naar het stadion, maar daar hebben ze iets op gevonden
Foto: © SC

Het botert de laatste tijd helemaal niet meer zo goed tussen het bestuur en de fans van OH Leuven. De supporters zijn het huidige bestuur liever kwijt dan rijk en dat wilden ze duidelijk maken met een tifo. Enig probleem: de clubleiding laat dat niet toe.

TnT, het schilderscollectief van OHL, was van plan om uit te pakken met een spandoek waar het bestuur wordt uitgebeeld als een varken dat de spelers, supporters en medewerkers vertrappelt. Dat spandoek zal echter niet te zien zijn aan Den Dreef, al hangt het wel op aan café ’t Vervolg, in het centrum van Leuven.

“Het feit dat de tifo wordt verboden, is gewoon een zoveelste bewijs dat dit bestuur geen voeling heeft met wat leeft onder de supporters. Kritiek is uit den boze en moet altijd zo snel mogelijk de kop worden ingedrukt", klinkt het bij de fans.

Samen richting het stadion

Toch heeft verbod geen negatieve gevolgen. “Het klinkt misschien verrassend, maar dit heeft enkel positieve gevolgen. Nu het spandoek aan de gevel van café ’t Vervolg in het centrum van Leuven hangt én dat de foto’s ervan de sociale media overspoelen, kunnen we spreken van een succes.”

De fans van OHL komen vanavond samen aan ’t Kaffaat, waar ze om 19u allemaal samen richting het stadion zullen vertrekken. Bij de supporters hopen ze alvast om hier een gewoonte van te maken en op die manier de samenhorigheid tussen de fans extra in de verf te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties