Opvallende stoelendans: meer dan de helft van de Belgische clubs wisselden al van sluitstuk

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 1 reacties
Opvallende stoelendans: meer dan de helft van de Belgische clubs wisselden al van sluitstuk
Foto: © photonews

Het is opvallend in onze Jupiler Pro League. Een doelman is normaliter dé pion in een ploeg maar amper of nooit aan geraakt wordt. Maar nu zagen we toch al enkele wissels doorgevoerd worden.

Een titularisdoelman op de bank zetten voor de invallersgoalie aan kans te geven. Het is een wissel waar veel coaches aan denken, maar weinigen durven het ook effectief door te voeren. 

Waarom? Uit schrik voor een vertrouwenskwestie. Stel je maar eens voor? Je zet je doelman uit de ploeg, maar in diezelfde wedstrijd gaat de doublure in de fout... Vraag het maar eens in Brussel, remember Tristan Peersman!

16 ploegen, 9 wissels!

Club Brugge: Sinan Bolat verving Sébastien Bruzzese, maar enkele weken later sloeg Michel Preud'homme alweer aan het wisselen. Bruzzese is ondertussen dé absolute nummer één.

KRC Genk: Laszlo Köteles werd geslachtofferd voor de povere resultaten, Marco Bizot kreeg tegen RSC Anderlecht zijn kans.

Sporting Lokeren: Ook bij de Waaslanders was het een stoelendans à la Club Brugge. Davino Verhulst moest zijn plaats afstaan aan Barry Copa, maar door een blessure bij de Ivoriaan kwam Verhulst opnieuw onder de lat.

Standard: De Rouches waren de fratsen van Yohann Thuram-Ulien beu. Guillaume Hubert kreeg zijn kans, twijfelde eventjes, maar is ondertussen uitgegroeid tot een betrouwbaar sluitstuk.

Waasland Beveren: Laurent Henkinet werd als nummer één overgenomen van KV Kortrijk, maar Stijn Vreven wisselde de doelman ondertussen al voor Merveille Goblet.

Sporting Charleroi: Nicolas Penneteau stond lange tijd onder de lat, maar ondertussen staat Parfait Mandanda opnieuw tussen de Karolingische palen.

Royal Mouscron Péruwelz: les Hurlus begonnen het seizoen met Ofir Marciano, maar de Israëliër moest ondertussen zijn plaatsje afstaan aan Vagner Silva.

Ook KV Oostende en OH Leuven wisselden al van doelman, maar dat was om andere redenen. Bij de Kustboys kwam Didier Ovono een keertje te laat op de afspraak, terwijl bij OHL Yves Lenaerts even tussen de palen stond na het vertrek van Logan Bailly.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties