Is het nu al einde verhaal voor peperdure zomeraanwinst van Club Brugge? 

Timothy Collard
Timothy Collard
| 59 reacties
Is het nu al einde verhaal voor peperdure zomeraanwinst van Club Brugge? 
Foto: © photonews

Club Brugge legde afgelopen zomer meer dan drie miljoen euro op tafel om hem naar België te halen, maar tot dusver was de transfer van Leandro Pereira allesbehalve een schot in de roos.

Sinds zijn komst naar Brugge, verscheen de 24-jarige aanvaller in alle competities samen 9 keer aan de aftrap en fungeerde hij 8 keer als invaller. Maar scoren? Neen dat lukte in die 17 wedstrijden nog niet één keer.

Niet 100%

Je zou dan kunnen zeggen dat je een spits niet alleen op zijn doelpuntenaantal mag afrekenen. Akkoord, maar ook op alle andere vlakken scoort Pereira vrij povertjes.

De Braziliaan kon niet overtuigen in het samenspel en geeft ook niet de indruk er iedere wedstrijd 100% voor te gaan. In het rotatiesysteem van Michel Preud’homme krijgt iedereen kansen, maar de jongste weken is dat steeds minder het geval voor Pereira.

Voor de match op Standard behoorde hij al niet tot de kern, en Preud’homme nam hem nu ook niet op in de wedstrijdselectie voor de bekerwedstrijd op het veld van KVC Westerlo. Lichte hinder aan de adductoren zou de spits momenteel van een plaats in de selectie houden..

Geduld?

Het is dan ook duidelijk: de van Palmeiras overgekomen spits zal zich ondanks de lichte blessure toch moeten herpakken, wil hij binnenkort opnieuw in de plannen van Preud’homme voorkomen. Want anders zou zijn verhaal op Jan Breydel wel eens sneller dan gedacht voorbij kunnen zijn.

Anderzijds… Je moet natuurlijk altijd geduld hebben met spelers die uit Zuid-Amerika komen. Carlos Bacca, José Izquierdo, Felipe Gedoz,… Allen hadden ze toch nood aan een inloopperiode vooraleer ze Jan Breydel in vuur en vlam konden zetten. Bij Club hopen ze alvast op een soortgelijk sprookje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties