Veel beweging bij Anderlecht: rechtsachter op komst, ontevreden speler op weg naar Genk?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 51 reacties
Veel beweging bij Anderlecht: rechtsachter op komst, ontevreden speler op weg naar Genk?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag kon u al lezen dat er Club Brugge wellicht een drukke wintermercato staat te wachten. Wel, bij RSC Anderlecht is dat mogelijk ook het geval. Paars-wit zou een nieuwe rechtsachter op het oog hebben, maar vooral op uitgaand vlak zal er straks beweging zijn.

Volgens Het Nieuwsblad is Anderlecht nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe rechtsachter. In eerste instantie mikte paars-wit op Rodinei (Ponte Preta), maar uiteindelijk zou Ivo Daniel Pinto (25, Dinamo Zagreb) de nieuwe rechtsback moeten worden.

Versterking op die positie is nodig, aangezien de kans steeds groter wordt dat Guillaume Gillet straks zal vertrekken. Nantes wil de polyvalente speler graag terug naar de Ligue 1 halen, al heeft Gillet nog tot het einde van de maand om de knoop door te hakken. Anderlecht deed hem een nieuw, tweejarig voorstel.

Conté en Kaminski ontevreden

Ibrahima Conté wil dan weer vertrekken bij Anderlecht, omdat hij te weinig aan spelen toekomt. KRC Genk zou een mogelijkheid zijn, maar Herman Van Holsbeeck gaf aan dat die geruchten ‘voorbarig’ zijn.

En dan is er nog Thomas Kaminski. De doelman komt momenteel op huurbasis uit voor FC Kopenhagen, maar speelde tot dusver amper twee bekerwedstrijden. Ook hij wil vaker aan spelen toekomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties