Scheidsrechtersbaas steunt Gumienny: "Hij kan daar wel mee om"

Redactie
| 7 reacties
Scheidsrechtersbaas steunt Gumienny: "Hij kan daar wel mee om"
Foto: © photonews

Paul Allaerts heeft de verdediging van Serge Gumienny op zich genomen. Die staat in het oog van de storm sinds zijn controversiële optreden in de topper van zondag tussen Club Brugge en Anderlecht.

Het doelpunt van Stefano Okaka werd onterecht afgekeurd, leerden we al. "Maar daar zijn de lijnrechters ook in de fout gegaan. Gumienny blijft wel de eindverantwoordelijke. Al zal een scheidrechter héél zelden de beslissing van één van zijn lijnrechters teniet doen en anders beslissen. Hij zal dat enkel doen als hij 200% zeker is van de actie."

Gumienny krijgt dus steun van bovenaf, maar zijn uitleg dat er te veel druk gelegd werd op hem, wuift Allaerts wel weg. "Bij zo een topper wordt er altijd sfeer gecreëerd voor de wedstrijd, dat kan ik niemand kwalijk nemen."

"Alle partijen bereiden zo een wedstrijd op hun eigen manier voor. Tuurlijk lezen de scheidsrechters ook kranten en misschien kan dat een rol spelen. Maar Serge is een ervaren professionele ref, hij kan daar heus wel mee om", aldus Allaerts in Het Nieuwsblad.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties