"Raman is geschrokken van de impact van zijn daden. Hij is er erg van aangedaan"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 33 reacties
"Raman is geschrokken van de impact van zijn daden. Hij is er erg van aangedaan"
Foto: © photonews

Benito Raman. Er is de laatste dagen al heel wat gezegd en geschreven over de jonge aanvaller van KAA Gent. Het ‘Alle boeren zijn homo’s-incident’ lijkt hem nog een tijdje te zullen achtervolgen. Maar oude bekende Frédéric Dupré neemt het op voor Raman.

“Het is jammer dat het is gebeurd. Het is een ongelukkige actie. Zeker als je weet dat hij een voorbeeldfunctie heeft. Maar ik ken Benito en hij is absoluut niet tegen holebi’s of tegen de landbouwgemeenschap”, steekt Dupré van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Steek de hand eerst eens in eigen boezem"

Frédéric Dupré

“Maar het is serieus opgeblazen, hé. De sociale media én de pers zijn erop gesprongen. Maar komaan, dit is toch niet het einde van de wereld… Ik stel voor dat iedereen eerst even de hand in eigen boezem steekt alvorens kritiek te geven op iemand anders.”

“Je mag Benito niet zomaar met de grond gelijkmaken. Het is geen uithaal naar homo’s, maar een plaagstootje, hé. Dat is waar het uiteindelijk om gaat en dat lijken de mensen te vergeten.”

"Benito doet veel voor goede doelen"

Frédéric Dupré

“Hij wilde de fans van Club Brugge een beetje plagen, meer niet. Maar hij mag dat natuurlijk niet doen als prof zijnde. Benito doet ook veel dingen voor goede doelen. Hij maakt graag tijd om handtekeningen uit te delen aan jonge gasten en noem maar op. Het is echt een goede kerel, hoor.”

De winger van Gent gaat op deze manier natuurlijk geen fijne eindejaarsperiode tegemoet. “Ik heb Benito deze week eventjes gehoord en ik kan je zeggen: hij was ervan aangedaan. Hij is enorm geschrokken van wat voor een impact zijn daden hebben gehad.”

"Benito, focus vanaf nu op het voetbal"

Frédéric Dupré

“Ik heb vroeger ook wel eens domme uitspraken gedaan, dus ik ben de laatste die Benito zal veroordelen. Als profvoetballer moet je één iets onthouden: er mag niks aan te merken vallen op je gedrag. Ik gaf Benito dan ook de raad om zich vanaf nu enkel en alleen nog op het voetbal te concentreren”, besluit Dupré.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties