De tien revelaties van 2015: twee Belgen en nog wat jongens van Inter, Bayern,...
Redactie
| 12 reacties

Tien jongens die in 2015 als revelatie mochten bestempeld worden

De tien revelaties van 2015: twee Belgen en nog wat jongens van Inter, Bayern,...
Foto: © SC

2015 zit erop, maar de Europese voetbalwereld leerde in het kalenderjaar weer een paar nieuwe sterren of sterren in wording kennen. Wij zochten de tien jongens op die de meeste progressie maakten volgens ons... Leeftijd speelt dus geen rol, waardoor ook Sven Kums er een plaatsje in krijgt!

Leon Bailey

Bailey had een poosje nodig om te wennen bij Racing Genk, maar de laatste maanden is hij een onmisbare pion geworden bij de Limburgers. "Ik zou hem graag rust geven omwille van zijn leeftijd, maar het kan gewoon niet", haalde Peter Maes onlangs nog aan. "We verliezen anders te veel kwaliteit."

De Jamaicaanse sneltrein is niet meer bij te houden. Genk hoopt aan hem nog veel plezier te beleven op de flanken, tegenstanders gruwen van zijn versnelling.

Jamie Vardy

Vijftien goals en vijf assists in twintig matchen bij een ploeg die vorig seizoen nog tegen degradatie streed... Genoeg gezegd zeker? Vardy is de exponent van het succes van Leicester City, dat nog steeds tweede staat in de Premier League.

Vardy profiteert van het rechtoe-rechtaan-spel met snelle flanken en een omschakeling waar veel ploegen enkel van kunnen dromen.

Kingsley Coman

De 19-jarige Fransman speelde al voor drie van de grootste clubs ter wereld: PSG, Juventus en Bayern München. Bij PSG debuteerde hij al op 15-jarige leeftijd, maar kon er nooit echt doorbreken.

Daarom koos hij in 2014 voor Juventus, maar besliste afgelopen zomer om voor twee jaar verhuurd te worden (met aankoopoptie) aan Bayern München. Daar maakt hij furore met reeds elf basisplaatsen en het etiket van gedoodverfde opvolger van Ribéry of Robben.

Riyad Mahrez

De 24-jarige Algerijnse Fransman maakt ook furore bij Leicester. In de schaduw van de supercijfers van Vardy zet hij dit neer: 13 goals en 6 assists. Veel moet hij dus ook niet onderdoen voor zijn ploegmaat.

Odion Ighalo

De 26-jarige Nigeriaan die al heel wat watertjes doorzwom, lijkt bij Watford helemaal tot ontplooiing te zijn gekomen. Veertien goals en drie assists, waarmee hij de grote verantwoordelijke is van de verrassende negende plaats van zijn ploeg.

Bernd Leno

Bij Bayer Leverkusen zette de 23-jarige doelman zulke sterke prestaties neer dat Real Madrid zijn oog op hem liet vallen. Leno wordt als één van de aankomende talenten gezien, die in één adem met Thibaut Courtois genoemd wordt.

Jeison Murillo 

De 21-jarige Colombiaanse verdediger is onverzettelijk en koppelt dat aan een uitstekende techniek. In Italië maakte hij al furore bij Inter, maar Liverpool ziet ook wel iets in hem. Murillo heeft er ook geen geheim van gemaakt dat de Premier League hem wel aanstaat. 

Sven Kums

Een revelatie zijn op je 28ste, je moet het maar doen. Sven Kums opende de ogen van heel wat managers met zijn prestaties bij AA Gent. In de Champions League dirigeerde hij zijn team zoals de besten. Meestal was de commentaar na zo'n match in de buitenlandse pers: "Waar hebben ze die jongen tot nu toe verstopt?"

Michy Batshuayi

In België al langer bekend om zijn schutterskwaliteiten. Vorig seizoen werd hij bij Marseille nog gebarreerd door Gignac, maar nu hij de eerste keuze is, scoort hij met de ogen dicht. Ondanks het mindere seizoensbegin van l'OM staat 'Batsman' in de belangstelling van meerdere Europese topclubs.

Anthony Martial

"Zijn ze gek geworden bij Manchester United?" We zien de krantenkop nog steeds voor ons nadat United 49 miljoen euro betaalde deze zomer aan AS Monaco voor de 19-jarige aanvaller. Zes maanden later vraagt niemand zich dat nog af. Martial toonde al vlagen van zijn enorm talent en kan enkel nog beter worden.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties