Kums wint de Gouden Schoen, maar dit wordt zijn grootste concurrent: Danijel Milicevic

Kums wint de Gouden Schoen, maar dit wordt zijn grootste concurrent: Danijel Milicevic
Foto: © photonews

Nog een klein weekje geduld en we weten wie de Gouden Schoen wint. Alhoewel? Het staat nu al zo goed als vast dat Sven Kums met het muiltje aan de haal gaat. Welke jongens probeerden de middenvelder(s) het vuur aan de schenen te leggen? Vandaag: Danijel Milicevic.

Laten we eerlijk zijn: als Sven Kums de Gouden Schoen niet wint, zal het in ieder geval Danijel Milicevic worden. Quasi even belangrijk voor de Buffalo's en zijn statistieken ogen ook wat mooier: 7 assists, 7 goals (waaronder een paar beauties) en een paar schitterende prestaties in de Champions League.

Hij maakte Depoitre beter

Dat laatste zou normaal gezien niet mogen meetellen in de verkiezing, maar laten we nog maar eens eerlijk zijn: zonder dat het Praet vorig seizoen ook niet de Gouden Schoen gewonnen. 

Als Kums zijn actieradius iets groter is, dirigeert Milicevic vooral in de laatste veertig meter voor de goal van de tegenstander. Zijn vrije trappen zijn een streling voor het oog, zijn infiltraties dodelijk en zijn overzicht fantastisch. Ook voor hem geldt dat hij te laat een trainer als Hein Vanhaezebrouck is tegengekomen, die hem volledig op zijn kwaliteiten uitspeelt.

Vorm van zijn leven

Hugo Camps zei het echter al vorige week: een Zwitser die de Gouden Schoen wint, dat is niet echt sexy. Maar op basis van zijn prestaties verdient hij het misschien wel evenveel als Kums. Hij maakt Depoitre beter en iedereen rond hem daarbij. 

Eupen en Charleroi waren misschien niet de clubs waar hij het best uit de verf kwam, maar bij Gent kreeg hij het toneel om zich volledig te ontplooien. In een systeem waar balbezit het belangrijkste is, kan hij uitblinken. Op zijn 30ste is hij in de vorm van zijn leven.

Wat brengt de toekomst?

Als Milicevic nog één keer die vorm wil verzilveren, zal het deze zomer moeten gebeuren. Maar of hij daar zin in heeft, is een andere vraag. Bij Gent krijgt hij het vertrouwen en kan hij uitgroeien tot een icoon. Want stel je voor dat de Buffalo's twee keer op rij met de titel gaan lopen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties