Dit vertellen ploegmaats over de gouden Genkse transfers Karelis en Malinovsky

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Dit vertellen ploegmaats over de gouden Genkse transfers Karelis en Malinovsky
Foto: © photonews

De wintertransfers van Racing Genk lijken op het eerste zicht een schot in de roos. Malinovsky en Karelis kenden een bijzonder geslaagd debuut en hielpen Genk aan drie levensbelangrijke punten in de strijd om PO 1.

Malinovsky leest het spel en creëert de openingen, iets waar Genk het voor de winterstop zo moeilijk mee had. Bovendien heeft hij een fluwelen baltoets. Karelis etaleerde in de weinige speelminuten die hij kreeg zijn werkkracht en techniek. Zijn doelpunt was een beauty.

Is dit het tweetal dat Racing Genk aan play-off 1 en misschien wel meer kan helpen? We legden ons oor te luister bij enkele ploegmaats.

"Malinovsky heeft een heel goede pass over grote afstand en Karelis heeft de match voor ons opengebroken met zijn goal. Het zijn echt versterkingen voor ons team. Ik ben ervan overtuigd dat zij Genk nog beter maken", vertelt Christian Kabasele.

Derrick Tshimanga pakte een domme uitsluiting en was maar wat blij dat zijn nieuwbakken ploegmaats de overwinning over de streep trokken. "Karelis is heel gevaarlijk in de zestien en Malinovsky ziet het spel heel snel. Je ziet wel dat die jongens kunnen sjotten."

Ook Thomas Buffel is blij met de Genkse wintertransfers. "Als je met zo'n doelpunt kan binnenkomen bij je nieuwe club", lacht de aanvoerder. "Karelis zorgt voor dreiging in de zestien en hij heeft goede balaannames en duelkracht. Normaal moet een spits altijd wat zoeken in een nieuw team, maar hij stond er onmiddellijk."

"Ook Ruslan is een lichtpunt. Hij kan die beslissende pass geven. Hij legt daarvoor soms risico in zijn spel, maar dat moet hij doen. Hij durft dat in zijn spel leggen en als dat vooruit is, is het niet erg indien een pass mislukt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties