Ezekiel, rooskleurig ziet het er niet uit voor hem

Ezekiel, rooskleurig ziet het er niet uit voor hem
Foto: © photonews

Imoh Ezekiel kwam naar Anderlecht om te spelen. Na lang onderhandelen met Al Arabi, de club waar de Nigeriaan nog altijd eigendom van is, kwam het tot een vergelijk met paars-wit, ondanks interesse van Standard. Maar het liep tot nog toe anders.

Al Arabi hoopt Ezekiel volgend seizoen weer uit te lenen of te verkopen tegen een serieuze winst. Maar dat hij bij Anderlecht veelal op de bank ging zitten, was niet ingecalculeerd. "Hij moet spelen", klinkt het bij de Qatarese club nu. "Dat hij 75 procent van de matchen moet spelen? Ja, maar dat was slechts onderdeel van het contract. Anderlecht wou hem echt, dus gingen we ervan uit dat hij ging spelen."

Maar Ezekiel past niet in het systeem dat Besnik Hasi momenteel hanteert. Als flankspeler komt hij niet uit de verf en als tweede spits verkiest Hasi Suarez. Ezekiel is in de rangorde daardoor gedaald naar de derde stek, achter Sylla.

Rechterflank overbevolkt

Zeker nu Guillaume Gillet er niet meer is, gaan de kansen van Ezekiel niet stijgen. Op de rechterflank, de stek waar hij het meest in actie kwam, krijgt Dodi Lukebakio of zelfs Trezeguet de voorrang. Andy Najar, die liever ook een rijtje hoger speelt, is nog steeds de nummer 1 in de pikorde.

Als Rafael Galhardo volledig fit is, staat Najar gewoon op de rechtsbuiten, simpelweg omdat hij verdedigend ook meer dan zijn steentje bijdraagt. Iets wat Ezekiel nooit eerder moest doen. 

Suarez als tweede spits blokkeert hem

De Nigeriaan is ook niet de man van de flitsende acties en moet het hebben van het ploegspel. Aangezien dat de laatste tijd ook niet of nauwelijks draait, kiest Hasi voor Suarez, die wel met één actie een match in zijn plooi kan leggen.

Dat Ezekiel niet mag vertrekken, is ook duidelijk. De kern van Anderlecht is niet zo breed en Herman Van Holsbeeck wil nog inzetten op één gerichte aankoop: een centrale creatieve middenvelder. Een spits zit niet meer in het kostenplaatje inbegrepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties