Analyse De Boeck zag Moeskroen vorige week nog degraderen, dus hij kent meteen de uitdagingen

De Boeck zag Moeskroen vorige week nog degraderen, dus hij kent meteen de uitdagingen

Glen De Boeck is de nieuwe coach van Moeskroen. Op een persconferentie sprak hij klare taal: "We hebben 8 matchen om ons doel te halen en als alles verloopt naar wens dan zullen we ons redden." Al kent hij wel de uitdagingen, want vorige week gaf hij nog aan dat RMP degradatiekandidaat 1 was.

Als analist voor Het Nieuwsblad was hij vorige week nog erg duidelijk: "Ik zeg dat Moeskroen gaat degraderen. Heb je het programma al eens bekeken? Naar Club Brugge, Gent, Oostende, Westerlo en Zulte Waregem. Westerlo heeft een dankbaar programma, zij moeten meer kijken naar Moeskroen dan naar OH Leuven."

"Al die huurlingen van Moeskroen gaan volgend jaar gewoon elders spelen", begreep hij dat de motivatie mogelijk hét probleem kan zijn bij Moeskroen. Een week later is De Boeck nu coach van RMP. Wat zeker in zijn voordeel spreekt is dat hij de pijnpunten van zijn nieuwe club heeft weten bloot te leggen.

Pijnpunten gekend

Wie weet waar het probleem ligt, kan daar ook makkelijker aan werken. "We gaan de komende acht speeldagen alles in het werk stellen in operatie redding. En we gaan ons redden", klonk het bij zijn voorstelling. De club rekent een beetje op een schokeffect, want de eerste wedstrijd thuis tegen Lokeren is misschien de meest haalbare van de 8 die nog komen.

"Een stad als Moeskroen verdient een club in eerste klasse", weet De Boeck. "De spelersgroep is groot en divers, maar dat is net een leuke uitdaging om er een solide blok van te maken." De opdracht zal niet simpel zijn, maar een gepassioneerde trainer is misschien net wat de club nodig had.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties