Peter Maes over positie Kebano: "Ik zie het probleem niet"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 11 reacties
Peter Maes over positie Kebano: "Ik zie het probleem niet"
Foto: © SC

Peter Maes schuift met Neeskens Kebano. Hij speelde zijn beste wedstrijden centraal voorin, maar woensdag schoof de coach hem opnieuw naar de flank waar hij minder rendeert. “Ik zie het probleem niet”, weerlegt Maes.

Wie Genk dit seizoen volgde, heeft ongetwijfeld gemerkt dat Kebano beter rendeert wanneer hij centraal mag spelen. Tegen Standard posteerde Maes aanwinst Karelis centraal en schoof Kebano opnieuw naar de flank, een positie waar hij duidelijk minder uit de verf komt.

"Met de kwaliteiten die hij heeft, moet hij zijn plan kunnen trekken overal voorin", oordeelt Peter Maes. "Op OHL heeft hij laten zien dat hij op de flank goed kan voetballen."

"We proberen een complementair elftal op het wedstrijdblad te brengen. Ik zie het probleem Kebano niet op de buitenkanten. Wij willen hoog in het veld creatief zijn. Hij staat daardoor vaak met de rug naar doel en daarin moet hij nog groeien. Al geloof ik wel dat hij zich centraal beter voelt."

Daarom had ik Trossard er graag bij gehad

Peter Maes

En net dat is de reden waarom de coach lang aandrong bij Trossard om terug naar Genk te keren. "Kebano voetbalt meer vanuit de acties en daarom had ik Trossard er graag bij gehad, hij is een typische flankspeler."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties