Dejaegere onthult het geheim van Gent: "Als je daar niet in meegaat, stopt het bij Hein"

Dejaegere onthult het geheim van Gent: "Als je daar niet in meegaat, stopt het bij Hein"
Foto: © photonews

Het lijkt AA Gent allemaal zo makkelijk af te gaan de laatste tijd. Maar dat heeft een recept. Brecht Dejaegere lichtte in Extra Time een tip van de sluier op. Dat er veel zweet aan te pas kwam, mag geweten zijn.

AA Gent staat fysiek top, waardoor ze negentig minuten voluit kunnen gaan. "Ik werk al heel lang met Hein Vanhaezebrouck en het lijkt wel alsof zijn voorbereiding elk jaar nog harder wordt", zei Dejaegere. "We hebben tijdens de winterstop afgezien. We deden soms een duurloop van 19 tot 21 kilometer en daarna moesten we gaan trainen."

We mogen proberen van Hein

Een deel van het geheim recept van Hein dus. "Ja, als je daar niet in meegaat, stopt het verhaal gewoon", geeft Dejaegere toe, die zelf ook in bloedvorm zit. "Of ik droom van de Rode Duivels? Tuurlijk, maar je moet realistisch blijven. Ik wil niks forceren."

En ook daar zit Vanhaezebrouck voor iets tussen. Filip Joos haalde aan dat Vanhaezebrouck zijn spelers acties laat proberen, zelfs als ze de bal verliezen. "Ja, dat is wel belangrijk. Je probeert gewoon en als het niet lukt, probeer je nog eens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties