Reactie Deense rechtsachter doet het opnieuw voor Essevee: "Verwacht nu niet dat ik elke week ga scoren"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Westerlo
| 2 reacties
Deense rechtsachter doet het opnieuw voor Essevee: "Verwacht nu niet dat ik elke week ga scoren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee doelpunten en een assist. Dat is het bilan na drie speeldagen van Henrik Dalsgaard, de Deense aanwinst bij Zulte Waregem. Niet slecht voor een aanvaller, maar voor een rechtsachter al helemaal niet.

Francky Dury gaf het enkele weken geleden al aan dat de Deense rechtsback een aanwinst was voor Zulte Waregem. "Hij denkt eerst aan zijn verdedigende taken, maar als hij een mogelijkheid ziet, dan trekt hij naar voren en zoekt hij mee naar doelpunten." Het gevolg van de opleiding van Dalsgaard, die aanvallend ingesteld was.

"Maar verwacht nu niet elke week een doelpunt van me", lacht de Deen als we hem confronteren met zijn fantastische statistieken. "Er zijn vaak veel wedstrijden waarin ik niet scoor, twee goals op rij is iets heel zelden voor me. En het maakt ook niet uit wie de doelpunten maakt, de drie punten op weg naar play-off 1 zijn het belangrijkste."

Cordaro is een slimme speler -

De samenwerking met Alessandro Cordaro liep ook erg vlot, ook al speelden ze nog niet vaak samen: "Hij is een erg slimme speler, die weet wanneer hij kan gaan en wanneer hij moet blijven. Als je hem de bal geeft, dan weet je dat hij er wel iets leuks zal mee doen. Het is altijd leuk om met zo iemand samen te spelen."

Toch viel het op dat Dalsgaard onvermoeibaar leek in het Kuipje. "Een power house", betitelde Steve De Ridder hem. "Ik probeer wel altijd de achterlijn te halen en als ik me goed voel, dan kan ik blijven gaan. Het liep lekker tegen Westerlo, dus besloot ik te blijven lopen", aldus de minzame Deen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties