KV Mechelen deelt zelf al fikse straffen uit aan Joachim Van Damme, maar hij mag blijven

KV Mechelen deelt zelf al fikse straffen uit aan Joachim Van Damme, maar hij mag blijven
Foto: © photonews

KV Mechelen heeft zelf al een straf opgelegd aan Joachim Van Damme. De speler die betrapt werd op het gebruik van cocaïne krijgt nu een minimumcontract met voorwaarden voor anderhalf jaar en geeft hem ook een stadionverbod van drie maanden.

Van Damme krijgt dus ook een verbod om het stadion te betreden, net als supporters die betrapt worden op drugsgebruik. "We verbreken zijn lopende contract van 2,5 seizoenen", zo zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans. "

"Maar, Malinwa is een warme familieclub en we laten de speler ook niet vallen. Daarom geven we hem een minimumcontract voor anderhalf jaar onder specifieke voorwaarden en zullen we hem extra opvolgen."

Stadionverbod van drie maanden

Van Damme blijft geschorst tot een beslissing van het dopingtribunaal, maar zal wel zijn conditie kunnen blijven onderhouden bij de A-kern van KVM. "Daarenboven geeft de club Joachim een stadionverbod. Dezelfde sanctie als voor supporters wanneer zij in het stadion drugs zouden gebruiken", aldus nog Timmermans. 

Dinsdag moet Van Damme voor de Geschillencommissie verschijnen, die hem waarschijnlijk nog een serieuze extra straf zal opleggen. Mogelijk wordt hij voor twee jaar geschorst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties