Dit is ons Team van de Week!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Dit is ons Team van de Week!
Foto: © SDG

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op speeldag 25 kregen we vooral de tweede overwinning van Club Brugge tegen Gent in enkele dagen tijd, maar ook de grote stunt van STVV bij Standard. Onze redactie destilleerde daaruit dit team van de week.

Doel

Tussen de palen zagen we Gillet goed presteren tegen Anderlecht, maar gingen we toch voor William Dutoit. De doelman van STVV hield aan het einde van de wedstrijd zijn team recht en realiseerde zo mee dé stunt van het weekend.

Verdediging

In de clash tussen Club Brugge en AA Gent stond de thuisploeg uitstekend te verdedigen. Exponenten daarvan waren Laurens De Bock en Bjorn Engels. De linksback viel op met gemeten tackles en Engels gooide letterlijk alles in de strijd om Gent van een goal te houden.

Ook bij KV Mechelen kregen we heel wat verdedigers te zien, vooral nieuwe pionnen, met Bjelica, Vitas en El Messaoudi. Bjelica viel ons, afgezien van de vuile fout op Djuricic, het beste mee.

Middenveld

Op het middenveld sprongen Vormer en Vanaken er tussenuit. Ze hielden het gerenommeerde Gentse middenveld onder de knoet en namen zo de match in handen. Ook Diaby op rechts verdient een pluim. Hij liep zich haast een ongeluk.

Praet speelde op vrijdag als haast enige van Anderlecht de pannen van het dak. Hij zorgde voor een mooie assist. Bij Charleroi was Tainmont dé man van de match.

Aanval

Voorin maakten we kennis met Proschwitz, die letterlijk een neus voor goals blijkt te hebben. Hij maakte er twee, waarvan één met zijn reukorgaan. Ook Verdier had meer dan z'n match Achter de Kazerne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties