Van Holsbeeck geeft toe dat er fouten gemaakt zijn: "Volgens de coach had hij vierkante voeten"

Redactie
| 11 reacties
Van Holsbeeck geeft toe dat er fouten gemaakt zijn: "Volgens de coach had hij vierkante voeten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cheikh Tioté zagen we nooit in de basiself bij RSC Anderlecht schitteren, maar ondertussen maakt de Ivoriaan wel het mooie weer bij Newcastle United. Ook Herman Van Holsbeeck geeft toe dat er fouten zijn gemaakt.

Cheikh Tioté ontbolsterde bij Roda JC, pakte titels met FC Twente en draait nu al jaren zorgeloos mee in de Premier League. Nochtans werd de 55-voudig Ivoriaans international doorgestuurd bij RSC Anderlecht.

"We vonden hem toen hij in zijn thuisland op straat leefde", doet Herman Van Holsbeeck zijn verhaal in Sport/Voetbalmagazine. "Anderlecht organiseerde dan een wedstrijd. Voor het eerst speelde Tioté op een gras: fenomenaal!"

Voor het eerst speelde Cheikh Tioté op gras: fenomenaal!

Herman Van Holsbeeck

De hoofdstedelingen brachten de middenvelder meer naar Brussel, maar... "Frankie Vercauteren (toenmalige coach van RSCA, nvdr.) hoefde hem niet. 'Tiote heeft vierkante voeten', was zijn mening."

"We moesten een pak meer uit die speler gehaald hebben", moppert Van Holsbeeck. "Hij speelde één officiële wedstrijd voor Anderlecht. We wonnen in de Champions League bij Real Betis. Maar enkele dagen later zat Tioté zelfs niet meer in de kern."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties