Anderlecht-aanvaller op weg naar China

Anderlecht-aanvaller op weg naar China
Foto: © photonews

Anderlecht doet al weken geen beroep meer op Imoh Ezekiel. Nochtans deden ze zware inspanningen om de Nigeriaanse aanvaller te halen, maar het spelsysteem laat het niet toe, want Besnik Hasi speelt maar met één spits. En Ezekiel gaat een opvallende bestemming tegemoet vernamen we in primeur.

Hasi gaf ook toe dat er in zijn spelersgroep maar ééntje recht heeft om ontgoocheld te zijn. "Ja, Imoh mag dat zijn, want hij is het slachtoffer van het spelsysteem. We hebben gekozen om met één spits te spelen en - zoals we in Charleroi zagen - ligt dat hem niet echt", aldus Hasi. "Hij moet in een tweespitsensysteem spelen om te renderen. Ik kan begrijpen dat hij ongelukkig is."

Kostelijke jongen voor Anderlecht

Bij Al Arabi, de club die hem verhuurt, zijn ze niet blij met de situatie van Ezekiel, die ze deze winter al elders wilden onderbrengen. Ze hadden een miljoenenbod uit - jawel - China op zak, maar Ezekiel wou het zelf nog wat aankijken.

Ondertussen moet Anderlecht wel zijn dure loon helemaal zelf betalen. Dat zou maar liefst rond de 1,4 miljoen euro schommelen. Het derde zwaarste contract van de club. Daarbovenop gaat Anderlecht ook nog een redelijk hoge boete moeten betalen omdat Ezekiel niet aan zijn contractueel bepaalde 75 procent van de matchen gaat komen.

Zomerse transfer

Herman Van Holsbeeck had hem ook liever een transfer gegund, maar Ezekiel had het laatste woord in de zaak. Daarmee is de Chinese piste echter niet opgegeven, want volgende zomer zou de transfer er toch kunnen komen. Het gaat immers om een financieel héél aantrekkelijk voorstel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties