OHL gelooft nog in de redding: "De spelers wilden zo snel mogelijk naar de volgende match"

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas vanuit Leuven
| 5 reacties
OHL gelooft nog in de redding: "De spelers wilden zo snel mogelijk naar de volgende match"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond neemt OH Leuven het in eigen huis op tegen KV Oostende. OHL bengelt als laatste in het klassement. Deze match moeten de Leuvenaars misschien wel winnen om niet te degraderen, want erna volgen nog AA Gent en Club Brugge. Emilio Ferrera gelooft alleszins niet dat het hun laatste kans is.

Voor het duel met de nummer vier in de ranking moet Leuven het misschien doen zonder verdediger Volovyk. Woensdag en donderdag trainde hij niet, maar op een echo zagen ze niets aan de adductoren. Zaterdagochtend wordt getest of hij fit geraakt voor de wedstrijd.

Anderlecht was ook op dreef, maar verloor in Beveren - Emilio Ferrera

Emilio Ferrera kreeg op de persconferentie de vraag of het de laatste kans is voor OH Leuven. "Dat moeten we niet zeggen zolang het mathematisch nog mogelijk is. Topploegen kunnen altijd steken laten vallen in lastige uitwedstrijden. Het einde van de competitie is ook altijd zo onvoorspelbaar", antwoordde de trainer.

"Of mijn ploeg kan omgaan met die druk? Ze hebben al vaker druk gehad. Toen ik hier nog maar net was, was het al eens de laatste kans tegen Westerlo en toen speelden ze bijzonder goed", gaat Ferrera verder. "Oostende heeft vertrouwen getankt na de 5-2 tegen Gent, maar Anderlecht was ook net goed op dreef en verloor vorige week dan weer bij Waasland-Beveren."

Ik heb mijn ploeg nog nooit zonder vertrouwen zien spelen - Emilio Ferrera

Het verlies op Moeskroen was een mentale slag voor de Leuvenaars, zeker de manier waarop. Maar de coach meent dat hij deze week geen spelers heeft moeten oplappen. Het vertrouwen is nog steeds aanwezig.

"Ik heb mijn ploeg nog nooit zonder vertrouwen zien spelen. Ik had de indruk dat ze zo snel mogelijk die match wilden aanvatten. Ze moeten onze ploeg niet onderschatten, hé. We hebben ook heel veel pech gehad, de omstandigheden zaten nooit echt mee", sloot een strijdvaardige Ferrera af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties