PL-toppers azen op Nainggolan: de juiste stap?

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
PL-toppers azen op Nainggolan: de juiste stap?
Foto: © photonews

Radja Nainggolan is momenteel een van de sterkhouders van AS Roma, maar dat is wellicht niet het eindstation voor de middenvelder. Verschillende Engelse clubs trekken aan zijn mouw.

Natuurlijk kan niet iedereen aarden in Engeland. De Premier League is veeleisend, vooral op fysiek vlak, maar is dat niet net een van de sterktes van Nainggolan?

De Rode Duivel beschikt over heel wat troeven die van hem een doelwit maken voor verschillende Europese topclubs. Loopvermogen, duelkracht, balrecuperatie: het zijn stuk voor stuk kwaliteiten waar men in Engeland naar op zoek is.

Gebrek aan gestalte?

Het is bekend dat Nainggolan op het scherpst van de snee voetbalt. Dat levert hem in Italië een resem gele kaarten op, maar in Engeland mag er natuurlijk net iets meer.

Moeilijker kan het worden voor de Rode Duivel in de lucht. Met zijn 1 meter 76 is hij niet de grootste en zijn cijfers in de lucht zijn dan ook niet meteen indrukwekkend te noemen. Nainggolan won dit seizoen slechts 39 procent van zijn kopduels. De grootste handicap voor de middenvelder lijkt dan ook duidelijk, in een competitie waarin toch heel wat door de lucht wordt gespeeld.

Andere troeven

Nainggolan heeft echter nog een aantal andere troeven. Bij AS Roma is hij erg betrokken in het spel, ook op aanvallend vlak. Pirlo en De Rossi waren vorig seizoen de enige middenvelders die meer passen afleverden dan Nainggolan in de Serie A.

Of dat laatste belangrijk is in de Premier League? Dat hangt in de eerste plaats af van het team waarin hij terechtkomt uiteraard. Het wordt dan ook cruciaal voor Nainggolan om de juiste keuze te maken. Bij AS Roma bewees hij al dat hij zich snel kan integreren in een nieuw elftal, in Engeland wordt niets anders verwacht.

Al zijn er wellicht ook andere opties. Zo speelt zijn gebrek aan gestalte hem in een competitie als de Spaanse bijvoorbeeld ongetwijfeld minder parten. Een competitie waari hij gemiddeld gezien ook meer in het spel betrokken zal worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties