Reactie Dejaegere rázend: "Twee keer strafschop, schrijf het maar op!"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 156 reacties
Dejaegere rázend: "Twee keer strafschop, schrijf het maar op!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee keer ging Brecht Dejaegere tegen de vlakte binnen de zestien van OHL, twee keer weigerde ref Bart Vertenten de bal op de stip te leggen. Bij de eerste actie kreeg Dejaegere zelfs geel voor een schwalbe. De middenvelder was daar helemaal niet over te spreken.

"De eerste was een strafschop en bij de tweede moest de bal ook op de stip." Neen, zó kwaad zagen we Brecht Dejaegere na een wedstrijd nog nooit. "Bij die eerste steekt Reynaud zijn been een méter uit. Daar kan ik toch niet over springen?! Ik heb geen benen van drie meter."

Ik kan dit gevoel niet beschrijven, dit is onrecht

-Brecht Dejaegere

"En bij die tweede (een charge van Remacle, nvdr.) dacht ik zelfs dat hij ging fluiten, maar hij leek zich te bedenken", aldus de middenvelder van Gent. "Ik heb nog nooit dit gevoel gehad na een wedstrijd, ik kan het echt niet beschrijven."

"Dit is onrecht. Ik heb nu zogezegd mijn reputatie tegen, maar kijk maar eens naar de beelden. Het was vandaag altíjd fout, elke keer ik tegen de grond ging. Punt! Iedereen die dit in twijfel trekt, moet naar tv kijken."

Reynaud zei dat hij me raakte

-Brecht Dejaegere

"Ik blijf een lichte voetballer, als ik dan stampen krijg van een Bostock die tien kilo meer weegt. Moet ik dan altijd rechtblijven? Wanneer het kan, blijf ik ook recht, dat kon je vandaag ook meermaals zien. En waarom zou ik me laten vallen bij die fout van Reynaud? Ik kon op doel trappen."

Heeft de ref gefloten? Neen. Dan is het geen strafschop

-Romain Reynaud

Romain Reynaud liep na de fase met een niet te versmaden grijns rond. "Hij zei me dat hij me raakte, maar dat zien of horen de mensen niet, hé. Schrijf dat maar op." Reynaud hield het kort. "Heeft de ref gefloten? Neen, dan is het geen penalty."

"Het ligt wel in Brecht Dejaegere zijn stijl, maar geloof me. Het is een grote voetballer", sloot Reynaud af met een positieve noot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties