Iachtchouk en Malinovsky, twee 'Oekraïnse Belgen' waarschuwen voor Shakhtar: "Ze behoren tot de beste twintig clubs ter wereld"

Iachtchouk en Malinovsky, twee 'Oekraïnse Belgen' waarschuwen voor Shakhtar: "Ze behoren tot de beste twintig clubs ter wereld"
Foto: © photonews

Shakhtar Donetsk wordt niet zomaar een hapje om tussen de hesp en de kaas te smeren. Oleg Iachtchouk, beloftentrainer bij Anderlecht, en Ruslan Malinovsky, Oekraïns speler van Genk, analyseerden de tegenstander van Anderlecht en schilderden een héél straf beeld.

Naast zijn acht Brazilianen heeft Shakhtar immers ook Darijo Srna rondlopen, de aanvoerder van de Kroatische nationale ploeg. "Die is echt gevaarlijk op stilstaande fases", knikt Iachtchouk. "Maar je moet vooral Taison in het oog houden. Dat is de echte ster van Shakhtar. Hij vindt altijd oplossingen waar anderen er geen zien."

Iachtchouk is er echter van overtuigd dat Anderlecht kansen heeft. "Het is niet meer het grote Shakhtar van enkele jaren geleden. Veel spelers zijn vertrokken en de kern is niet meer zo breed. Daarnaast spelen ze op 1.200 kilometer van Donetsk. Dat wil zeggen dat ze geen al te fameus thuisvoordeel gaan hebben."

Ik hoop dat Shakhtar doorgaat

Ruslan Malinovsky

Malinovsky is dan weer pessimistischer ingesteld. "Ik heb Anderlecht tegen Standard zien voetballen en zij hebben een goed team. Maar Shakhtar is een echte topclub, volgens mij behoren ze tot de 20 beste teams ter wereld. Ze hebben echt een heel sterke kern. Ik hoop natuurlijk dat Shakhtar zal doorgaan", gaf de Genkie toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties