Duivelse barometer: welke spelers zijn in vorm en welke niet?

Duivelse barometer: welke spelers zijn in vorm en welke niet?
Foto: © photonews

In de aanloop naar het EK maken wij af en toe een nieuwe balans op. Welke 23 gaan er naar het EK in Frankrijk voor onze Rode Duivels? Wie is in vorm en wie niet.

Doelmannen

Er bestaat geen twijfel over: de drie doelmannen die we volgens jullie moeten meenemen naar het EK zijn Mignolet, Courtois en Sels. Jean-François Gillet lijkt de eerste vervanger te mogen worden, Koen Casteels krijgt nauwelijks stemmen achter zijn naam. Er is momenteel geen reden om daarvan af te wijken, want de keepers doen het allen goed.

Verdedigers

In de verdediging zijn er over een aantal mensen ook geen twijfels: Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Vincent Kompany en Nicolas Lombaerts moeten volgens meer dan 9 op 10 onder jullie mee - indien ze fit zijn natuurlijk.

En daar is natuurlijk - zeker in het geval van Jan Vertonghen - op dit moment wel wat twijfel over. Hij is nog even buiten strijd, maar zal tegen het EK wel fitraken.

Middenvelders

Ook op het middenveld was er over een aantal spelers geen enkele twijfel: Kevin De Bruyne moet onze nummer 10 worden op het EK in Frankrijk, Radja Nainggolan en Axel Witsel moeten zeker mee als verdedigende middenvelders en ook Marouane Fellaini en Moussa Dembélé moeten mee.

KDB is momenteel hard bezig met werken aan zijn terugkeer. Er mag dan ook verwacht worden dat hij tegen het EK in Frankrijk helemaal klaar zou zijn.

Aanvallers

Bij de aanvallers tenslotte is er het meeste spanning. Als diepe man ziet u meer heil in Michy Batshuayi (73%) en Lukaku (66%) dan in Christian Benteke (29%) of Divock Origi (21%).

Zeker Romelu Lukaku speelt de pannen van het dak. Hij lijkt stilaan de nummer 1 in de pikorde te gaan worden voor de fans, temeer Origi en Benteke bij Liverpool nog steeds niet aan de oppervlakte zijn gekomen.

Slotsom - deze 23 namen neemt u mee:

Courtois - Mignolet - Sels
Vertonghen - Alderweireld - Lombaerts - Kompany - Denayer - Vermaelen - Meunier
De Bruyne - Nainggolan - Dembélé - Witsel - Fellaini - Kums - Chadli
Carrasco - Hazard - Mertens - Musonda - Batshuayi - Lukaku

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties