Ruytinx duimt voor club van z'n hart: "OH Leuven heeft eersteklassefans, maar een tweedeklassebestuur"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 4 reacties
Ruytinx duimt voor club van z'n hart: "OH Leuven heeft eersteklassefans, maar een tweedeklassebestuur"
Foto: © photonews

OH Leuven heeft aan een puntje genoeg om het behoud in de Jupiler Pro League te verzekeren. Enig probleem: met Club Brugge komt er een topclub-in-vorm op bezoek aan den Dreef. Bjorn Ruytinx vindt dat net een voordeel.

”OH Leuven heeft de voorbije seizoenen en dus ook dit seizoen bewezen dat er op eigen veld kan worden gewonnen van de topclubs”, vertelt Bjorn Ruytinx. ”Bovendien heeft Club Brugge het altijd lastig aan den Dreef.”

En El Toro heeft meteen enkele voorbeelden klaar. ”Ik herinner me nog een 3-1-overwinning (december 2011, nvdr.) en een 4-1-overwinning (in oktober 2012, nvdr.). Ik wil maar zeggen: Club Brugge krijgt er in Leuven regelmatig een stuk of drie in hun doos.”

Club Brugge krijgt er bij OH Leuven regelmatig een stuk of drie in hun doos

Bjorn Ruytinx

”OHL zal overigens niet voor een puntje spelen”, gaat de spits van KFCO Beerschot-Wilrijk verder. ”Dat mag je niet doen op zo’n dag. Een strafschop is snel gegeven en een afgeweken bal gaat te gemakkelijk binnen.”

Ruytinx kan er zondag zelf niet bij zijn, maar duimt natuurlijk wel voor de club van zijn hart. Houdt hij ook rekening met de degradatie? ”Voor de supporters mag ik er niet aan denken. OH Leuven is een club met eersteklassefans, maar met een tweedeklassebestuur.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties